Storytelling for all its worth

on tour

Til forside af FarmerjournalenForside.html
Tilbage til up a lazy riverLazy_river_DK.html
 
Det er Sorin Bubulinis, som orkestrerer den smagsmæssige finish af de valgmulige hovedretter, som tilbydes gæsterne på ugens krydstogt med River Discovery II”. 

”Jeres menuer ligger klart i den fornemme ende af skalaen. Hvordan sammensætter I  dem”?
”Menuernes grundelementer fastsættes centralt, og er allerede sammensat, når vi modtager retterne her på skibet. Vi er fem kokke ombord, som tilpasser retterne og skaber det lækre udseende såvel som den smagsmæssige finish, hvilket vi får en del ros for. Dels er der altid friske grøntsager, som vi køber undervejs i byerne, dels gør vi meget ud af at kombinere de rigtige krydderier med retternes grundelementer. Det er lige præcist her jeg personlig sætter ind med den erfaring, som jeg har bragt med mig fra mine tidligere jobs. Duften fra krydderierne er en meget vigtig faktor. Den spiller sammen med rettens serverings-temperatur, som skal være korrekt. Dette samspil giver det perfekte resultat.”. 

Morgenbordet på River Discovery er omfattende og imødekommer de behov og ønsker, som gæsterne måtte have. Ved morgenbordet ligger dagens menuer for frokost og middag beskrevet. Her træffer man sit valg mellem de tre hovedretter, frokost såvel som aften. 

Man sammensætter selv sin salat og dressing samt forskelligt brød og tilbehør til frokost. Så serveres en suppe efter kokkens valg. Den valgte hovedret serveres derefter analogt med gæstens valg.
Til sidst serveres en dessert, ofte en kage.

Samme procedure finder sted ved middagsmåltidet om aftenen.

Vi mødes af venlige smil til måltiderne. Og lækker, stilfuld borddækning. Vi passerer den storsmilende maitre d’Hotel, Mr. Borja, som diskret tilser, at alle gæster får et bakteriedræbende pust på hænderne i en maskine på vej ind.

De første måltiders kvalitet ombord vakte undren omkring vort bord. Alle måltider hos Best Travel er altid inkluderet i rejsen. Men måltiderne ombord var ekstra lækre. Jeg spurgte manden bag: Køkkenchef Sorin Bubulinis, om årsagen

Om Sorin Bubulinis.


Dimitterede i 1985 som kok fra akademiet i Bukarest. Fik arbejde som kok på et kurhotel fra 1985-91. 1990 opholdt han sig 6 måneder i Japan, hvor han lærte sig japansk kogekunst. Sorin har de senere år arbejdet ombord på oceangående skibe, såvel som europæiske flodskibe, de seneste år som chefkok. Sorin er gift, og hans peru-vianske hustru driver deres fælles restaurant i Lima sammen med Sorins svigerinde. Han blev far sidste år, og det er familiens hensigt at etablere sig fast i Europa på kort sigt.

Billedet viser Sorin Bubulinis sammen med en tilfreds gæst, Karl Alnor.

Hotel manager Josef Fur besøger det muntre bord, her med Lone og Jess Laulund

Alt mens River Discovery lydløst og umærkeligt sejler afsted med de storslåede panoramaer, der skifter hele tiden, fremstår måltiderne som et gastronomisk såvel som et kulturelt højdepunkt på dagen. Netop her fornemmer man glæden ved smukt service og bestik, elegant borddækning og tjenernes professionelle håndtering af servering, sommelier-præget vinbetjening og nærvær.

Sammensætning af gæster omkring et fælles bord er altid spændende. Vi var – mere end – heldige. Som del af bordets seks medlemmer indgik vi spontant i et fællesskab, som udviklede sig positivt, som dagene gik. En munter og imødekommende stemning med rod i en række fælles interesser, bogemner og kunst er ikke en selvfølgelighed. Men var vort held. Allerede første aften blev der skålet lystigt og ofte. Vi fornam ret hurtigt, at ordet “skål” måske kunne virke en anelse “for meget” på nabo-bordene og så holdt vi lidt igen, men løftede dog alligevel glasset, mens der hviskedes: - Øh....
Dette blev så “standard” på resten af turen.
Siden hjemkomsten har alle meldt tilbage om, at “ØH” nu er det nye kodeord i deres bagland for “Skål”!