Min blog

fredag den 8. november 2019

Storytelling for all its worth

Til forside af FarmerjournalenForside.html
 

Denne vidunderlige sangstemme i Pindstrup kirke...

Sommerminder


Som en fast tilbagevendende handling opfordrer min hustru altid vore gæster til at følge med ned og se Pindstrup kirke, som ligger få hundrede meter fra vor bolig. Tegnet af C.F. Møller og opført med stor støtte fra la Cour Fonden. Ser dens enestående og smukke arkitektoniske minimalisme - Peter Brandes glasmosaikker, Robert Jacobsens unikt smukke krucifiks placeret på den hvide letbetonvæg, og de fint placerede fugle ved indgangen af Erik Heide. Kunstindtrykkene er mange og unikke i Pindstrup kirke.

Et par af vore gæster fra Sydeuropa udtrykte efter besøget ønsket om at blive gift i Pindstrup kirke, hvilket blev behørigt accepteret af provstiet. Det blev berammet sidst i juli måned. De medbragte deres egen præst, og endnu en kvindelig præst bidrog til overflod med sin uledsagede solosang, ”Perhaps Love” af John Denver, og bidrog med en helt speciel stemning i det smukke kirkerum. Hvor to modne mennesker gennem giftermålet lagde resten af deres jordiske liv i hinandens hænder.


En velkendt, skøn, røst åbenbarede sin markante signatur under salmesangen. Jeg vendte mig spontant, og ganske rigtigt, det var kirkesanger Rikke Suurland, som udlagde Grundtvigs og Kingos ord gennem sin røst fra sin plads ved siden af orglet bagest i kirken. En skelen til et par af gæsternes ansigtsudtryk afslørede, at denne stemmes skønhed bestemt ikke var samme ”dagligdag” for dem, som for os lokale her fra byen. Dette åbnede mine øjne – eller øren – op for, hvad det er for en musisk oplevelse, som vi lokale kan nyde til næsten hver gudstjeneste i vor by. Efter gudstjenesten kommenterede flere af gæsterne netop Rikkes stemme: ”Hvis hun var bosat i København, eller for den sags skyld i Paris, Berlin og Rom, så ville der givetvis været tilgået hende en række tilbud fra det musiske miljø i disse byer. Sikke dog en røst!” Flere lignende kommentarer supplerede disse ord.


Tænk: Vi kan sætte os til rette i vores egen lokale kirke i Pindstrup, og dér opleve en stemme-spændvidde, dynamik og gennemsikker musisk velklang, som kulturmæssigt matcher de store kunstnere, som har bidraget til Pindstrup kirkes indre storhed.

Tak, Rikke, for din sang!


Leif Andersen-Farmer, Pindstrup

fredag den 8. november 2019

Klip fra “Optimisten” for Midtdjursrs